Hrvatska

NAKON OBNOVE: Otvoren rekonstruirani Zavod Hitne medicine u Trogiru

Piše: PolitikaPlus

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban svečano je u četvrtak u Trogiru otvorio rekonstruirani objekt ispostave Zavoda Hitne medicine, u čiju je obnovu utrošeno 1,2 milijuna kuna, ističuči kako je taj grad spreman za turističku sezonu i u zdravstvenom segmentu, kao i u hitnim intervencijama.

Župan je najavio i kako će na sljedećoj sjednici županijske Skupštine jedna od točaka biti i rebalans proračuna, iz kojeg će se financirati promjena krovišta i sanitarnih čvorova na trogirskom Domu zdravlja.

 "Vesele me ovakvi objekti, a to moramo postići u svim zavodima Hitne medicine i domovima zdravlja u cijeloj županiji, jer ne možemo uvijek sve očekivati od resornih ministarstava i države. I mi na lokalnim razinama od općina, gradova i županija upravljamo javnim novcem, stoga je naša dužnost pomoći građanima u korištenju javnih prostora, a Hitna pomoć uistinu jest javni prostor koji treba biti primjeren i adekvatan", rekao je Boban.

Najavio je i skoro otvaranje samostalnog arhiva u Dicmu, jedinstvenog u Hrvatskoj.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Leo Luetić rekao je da trogirska ispostava ima pet timova hitne medicine i tri tima sanitetskog prijevoza, pa je nakon opremanja, vozila i medicinske opreme na red došla i obnova zgrade zbog čega su napravili kompletnu rekonstrukciju.

Riječ je, kaže, o funkcionalnom i lijepom prostoru od 140 metara četvornih, a sve je porjektirala arhitektica Darija Sinovčić. Zahvalio je županu i županiji na novčanoj potpori, s obzirom da je u objekt utrošeno oko milijun kuna te oko 200 tisuća kuna u opremanje.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni trogirski gradonačelnik Ante Bilić, poručivši da će tom rekonstrukcijom biti zadovoljni ne samo Trogirani i mještani okolnih općina, već i mnogu turisti koji dolaze u taj grad te će imati bolju medicinsku uslugu.

Izrazio je nadu da je to početak malo veće obnove čitavog trogirskog Doma zdravlja koji je izgrađen sedamdesetih godina prošlog stoljeća,  a građevinski nije u najboljem stanju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HITNA MEDICINA, TROGIR