Scena

THRILL BLUES FESTIVAL: Vlatko Stefanovski Trio predvodi ovogodišnji blues festival na obali Cetine

Piše: PolitikaPlus/VL

Nakon što je 4000 ljudi prošle godine u zvukovima bluesa na Thrill Blues Festivalu u Trilju, i ove godine će grad na Cetini ugostiti vrhunska glazbena imena, predvođena Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom.

- Ove godine program Festivala odvijat će se tijekom dva dana. Prvog dana, u petak 6 srpnja, ljubiteljima bluesa nudimo Blues at School, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju blues glazbe, te njegovom utjecaju na cjelokupnu modernu glazbu.

Bit će otvorena i prigodna izložba slika s blues tematikom. Očekuje nas i premijerna projekcija blues dokumentarca o prošlogodišnjem Festivalu, a za sami kraj bit će Welcome jam, glazbeni blues session dobrodošlice - kazao nam je Boris Hrepić Hrepa, umjetnički direktor festivala. U subotu 7. srpnja u gradskom prarku održat će se tijekom popodneva Gastro show sa specijalitetima cetinjskog kraja, a u predvečer kreće glavni glazbeni program Festivala. - Kao i prošle godine otvorit će ga dva domaća sastava, sinjski D'Bluz i triljski Ozon. Nakon njih nastupit će Tomislav Goluban s bendom, ambasador zagorskog bluesa koji je nedavno u Chicagu završio snimanje svog desetog albuma.

Slijedi Fire Rats, bend koji je nastao prije dvije godine a čine ga Yogi Lonich, proslavljeni američki gitarist hrvatskih korjena ( za ljubitelje blues dovoljno je reći da je svirao i sa Mitch Mitchellom i Billy Coxom, Jimi Hedrixovin bendom), te Boris Hrepić Hrepa i Leo Anđelković. Nakon njih nastupit će James and Black, teksaški duo kojeg čine klavijaturist i pjevač Bruce James i tamnoputa pjevačica Bella Black. Oni će nastupiti u pratnji tročlanog talijanskog benda, a svoju glazbu nazivaju Guerilla soul.

Za sam kraj stiže nam Vlatko Stefanovski Trio, bend u cetinjskom kraju omiljenog gitarista grupe Leb i Sol, koji će ovom prigodom staviti naglasak na blues repertoar - kazao je Hrepić. Festival će, kao i prošle godine, završiti velikim jam sessionom svih izvođača i gostiju, na prekrasnoj pozornici tik uz rijeku Cetinu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlatko stefanovski, trilj, thrill blues festival