A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/gallery/BANDIC-ZAGREB/182304%20-%20Izložba%20Grad%20Zagreb%20na%20katastarskim%20planovima%20-%20svjedocima%20vremena%20katastarskih%20izmera%20od%201817%2018.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvorenje izložbe "Grad Zagreb na katastarskim planovima" | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Otvorenje izložbe "Grad Zagreb na katastarskim planovima"

Piše: PolitikaPlus

U auli Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u društvu Jasne Jezerčić Cvitković,  pročelnice  Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove otvorio izložbu Grad Zagreb na katastarskim planovima – svjedocima vremena katastarskih izmjera od 1817. do 2017.
 
Značaj katastarske dokumentacije za planiranje, oblikovanje i korištenje prostora prepoznat je davno prije, što pokazuje i ova vrijedna izložba, izjavio je gradonačelnik.  Izložena arhivska građa i dokumenti prostornog razvoja grada svjedoče o njegovoj povijesti, a ujedno pokazuju planirane i realizirane prostorne promjene, kao i brigu za njegovu uređenost i ljepotu.
Gradonačelnik je stručnjacima Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove i pročelnici Jezerčić Cvitković  zahvalio na organizaciji izložbe. Pozivam sve građane da dođu u Gradsku upravu i da razgledaju ovaj povijesni vremeplov od 200 godina.
 
Namjera nam je bila prikazati promjene na katastarskim planovima. Živimo u vremenu kad je digitalna tehnologija potpuno promijenila standard mjerništva, geodezije i kartografije, a ova izložba svjedoči o predanom radu starih mjernika – geodeta, kartografa, tiskara, katastarskih službenika i arhivara. Ovi stari kartografski materijali su prava mala umjetnička djela, istaknula je pročelnica Jezerčić Cvitković.Pročelnica je dodala da izloženo arhivsko gradivo pokazuje značaj katastarske dokumentacije za planiranje, oblikovanje i korištenje prostora. ali i vrstu i dinamiku promjena u prostoru.

Izložba je osmišljena u povodu obilježavanja 65. godišnjice samostalnog djelovanja Hrvatskoga geodetskog društva i 200 godina od uvođenja stabilnog katastra, a otvorena je od 23. do 27. travnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZLOŽBA, GRAD ZAGREB