A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/gallery/BANDIC-ZAGREB/180503%20-%20Prijem%20g.%20Stefana%20arheiskopa%20Ohridskog%20i%20Makedonskog%2016.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prijem arhiepiskopa Ohridskog i Makedonskog g.g. Stefana | Politika+
Zagreb

KOD GRADONAČELNIKA: Prijem arhiepiskopa Ohridskog i Makedonskog g.g. Stefana

Piše: PolitikaPlus

U zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je arhiepiskopa Ohridskog i Makedonskog g.g. Stefana, poglavara makedonske pravoslavne crkve Ohridska Arhiepiskopija te njegove suradnike.

Na susretu je, između ostalog, bilo riječi i o izgradnji prve Makedonske pravoslavne crkve koja se trenutno gradi na području stare Knežije uz Zagrebačku aveniju.

Poznato je da Grad Zagreb svjedoči multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost, kao formule i preduvjeta mira, slobode, prosperiteta i napretka, ali i demokracije, a na njegovom primjeru mogu učiti moje kolege iz Europe s puno duljom demokratskom tradicijom. Dokaz tome je i Makedonski pravoslavni hram kojeg gradimo u Zagrebu i kojeg će Grad Zagreb pomoći i završiti, istaknuo je gradonačelnik Bandić dodavši kako je posjet njegovog blaženstva g.g. Stefana Gradskoj upravi za nas posebna čast, ali i obaveza.  

Prošli sam tjedan bio u Dortmundu gdje je Makedonska pravoslavna crkva položila kamen temeljac buduće pravoslavne crkve. Na povratku sam odlučio posjetiti Zagreb i crkvu koja se gradi na Knežiji čijem sam postavljanju kamena temeljca također prisustvovao, rekao je arhiepiskop Ohridski i Makedonski g.g. Stefan te naglasio kako mu je  posebna želja bila da se susretne s gradonačelnikom  Milanom Bandićem i zahvali mu za sve što Grad Zagreb čini za Makedonce i makedonsku vjersku zajednicu. Također je zahvalio i katoličkoj crvi na potpori i prostoru koji Makedonskoj pravoslavnoj crkvi daje na korištenje da može služiti svoje bogoslužje dok se ne završi hram.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, MILAN BANDIĆ