Hrvatska

OLEG BUTKOVIĆ: Čiovski most će biti završen u srpnju ove godine

Piše: PolitikaPlus

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je da će izgradnja čiovskog most biti završena u srpnju ove godine te se ispričao stanovnicima Čiova i Trogira zbog poteškoća u gradnji tog mosta zbog kojih je morao biti raskinut ugovor s bivšim izvođačem radova.

"Radovi na čiovskom mostu se odvijaju dobrim intenzitetom te će do kraja svibnja biti završeno spajanje cijelog mosta, a u srpnju očekujem završetak tog projekta. Ja sam se danas ispričao građanima Čiova i Trogira zbog problem u gradnji čiovskog mosta", rekao je ministar Butković novinarima u petak kasno poslijepodne nakon završetka sjednice Vlade koja je održana u Splitu.

Ministar Butković je podsjetio kako su Hrvatske ceste morale raskinuti ugovor s ranijim izvođačem radova koji je nakon toga otišao u stečaj i ne može se odgovornost zbog dosadašnjeg nedovršenja čiovskog mosta prebaciti na Hrvatske ceste.

"Nakon raskida ugovora s bivšim izvođačem radova radi spašavanja financiranja gradnje čiovskog most sredstvima iz EU fondova, raspisali smo novi natječaj za izvođač radova", kazao je Butković. Po njegovom tumačenju, to je bila situacija u kojoj su stvari otišle izvan kontrole i nije se moglo učiniti ništa drukčije nego što je učinjeno raspisivanjem novog natječaja za izvođače radova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OLEG BUTKOVIĆ, MOST