Svijet

BERLIN: Njemački ministar unutarnjih poslova podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak se u Berlinu sastao s njemačkim saveznim ministrom Horstom Seehoferom koji je čvrsto podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor.

U izjavi za Hinu Božinović je istaknuo da je njegov njemački kolega čvrsto podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor što je ocijenio ne samo hrvatskim već i europskim interesom.

"Jačanje europske sigurnosti najkonkretniji je doprinos projektu EU u ovom trenutku o čemu smo postigli potpuno suglasje", ocijenio je Božinović.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u svom je priopćenju nakon sastanka navelo da su u središtu razgovora bili migracijska kretanja preko zapadnog Balkana. Kao država članica EU s dugom vanjskom granicom prema Bosni i Hercegovini za Hrvatsku je od posebne važnosti sprječavanje nedopuštenih ulazaka, stoji u priopćenju.

"Moramo sve učiniti da bismo postigli djelotvornu zaštitu vanjskih granica radi sprječavanja ilegalnih migracija i postizanja više sigurnosti u EU. Suzbijanje ilegalnih migracija je težište našeg zajedničkog djelovanja. Moj hrvatski kolega i ja smo suglasni da ćemo nastaviti dobru bilateralnu suradnju", kazao je Seehofer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NJRMAČKA, HRVATSKA, SCHENGEN