Regija

POMPEO: SAD ne zaboravljaju genocid u Srebrenici

Piše: Politikaplus/Hina

Američki državni tajnik Mike Pompeo u srijedu je iskazao solidarnost naroda i vlade svoje zemlje s članovima obitelji žrtva genocida u Srebrenici pozvavši sve u Bosni i Hercegovini da zajednički rade na prevladavanju podjela iz prošlosti i jačanju svoje zemlje.

Podsjećajući kako se ove godine obilježava 23. godišnjica genocida u Srebrenici Pompeo je u pisanoj izjavi naveo kako su Amerikanci ujedinjeni s narodom Bosne i Hercegovine u odavanju počast i sjećanju na žrtvu više od osam tisuća muškaraca i dječaka koji su tamo ubijeni, objavio je State Department

"Strašan genocid u Srebrenici podsjeća nas da moramo ostati ustrajni kako bismo osigurali prosperitetnu budućnost za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost", kazao je Pompeo dodajući kako se zajednički mora raditi na prevladavanju razlika i jačanju demokratskih institucija.

"Sjedinjene Američke Države su uz narod Bosne i Hercegovine. Nećemo zaboraviti oni kojih više nema. Odajemo počast žrtvama genocida", izjavio je američki državni tajnik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAD, OBLJETNICA, SREBRENICA