A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A/aleksandar%20čeferin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Plasman Hrvatske u finale je čudo | Politika+
Sport

Čeferin: Plasman Hrvatske u finale je čudo

Piše: Politikaplus/Hina

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksandar Čeferin u subotnjem razgovoru za rusku televiziju Russia Today izjavio je kako je plasman Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva čudo. 

"Plasman Hrvatske u finale apsolutno je dobra stvar i dokaz dobrog rada u europskom nogometu. Za naciju od četiri milijuna ljudi plasman u finale Svjetskog prvenstva ravan je čudu. Hrvati su na ovom natjecanju pokazali toliku srčanost, toliku strast, toliko borbenog duha i stoga nikako ne mogu reći kako nemaju šanse u finalu", izjavio je Čeferin.

Predsjednik UEFA-e pohvalio se i činjenicom da je šest od osam reprezentacija koje su igrale u četvrtfinalu te sva četiri polufinalista iz Europe.

"UEFA radi dobar posao, a to ne govorim jer sam ja na ovoj poziciji, već zato što u Europi na drugačiji način pristupamo razvoju nogometa. Zato smatram kako će razlika između Europe i ostatka svijeta biti sve veća. Kroz naša natjecanja mi zarađujemo veliki novac koji pravilno raspodjeljujemo, držimo trenerske seminare, radimo s bivšim igračima koji pomažu nacionalnim savezima, investiramo u infrastrukturne projekte... i sada se vidi kako je to pravi način dolaska do uspjeha i razvoja nogometa. Svako dijete u Europi danas može biti primijećeno kao talent, a nisam siguran da je to slučaju u ostatku svijeta", naglasio je Čeferin.

Hrvatska će u nedjeljnom finalu u Moskvi od 17 sati igrati protiv Francuske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uefa, aleksandar čeferin