Svijet

ISTINSKA LEGENDA: O Oliverovoj smrti pišu najpoznatiji svjetski mediji

Piše: PolitikaPlus

Smrt legendarnog Olivera Dragojevića vijest je koju su u nedjelju prenijeli svi važniji elektronički mediji. O njegovom odlasku raspisali su se mediji u susjednim zemljama, ali i u svijetu. 

Oliver Dragojević, jedan od najpopularnijih pjevača u bivšoj Jugoslaviji, umro je u dobi od 70 godina. Hrvatski mediji pišu kako je Dragojević umro jutros u bolnici u rodnom gradu Splitu - nakon što mu je lani dijagnosticiran rak pluća - pisao je AP i dodao kako je Oliver pjevao na dalmatinskom dijalektu, te kako nije gubio na popularnosti ni nakon raspada Jugoslavije i obećanja da nikad neće pjevati u Srbiji.

Umro je jedan od najpopularnijih pjevača u Hrvatskoj. Oliver je imao obožavatelja po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Romantičnim hitovima na dalmatinskom dijalektu, osvojio je srca svoje publike, piše The New York Times.

U tekstu se navodi kako je Oliver umro u rano jutarnjim satima u nedjelju u svom rodnom gradu Splitu od raka koji mu je dijagnosticiran prije godinu dana.

Vijest se proširila i na druge kontinente, a medij 'Las Vegas Sun' objavio je potresnu vijest i dodao kako je Oliver zadržao popularanost i nakon raspada Jugoslavije. 

Navode i da je Oliver unatoč velikoj popularnosti u susjednoj Srbiji, godinama odbijao tamo nastupati zbog krvavog rata od 1991. do 1995. godine, piše Daily Mail.

vijest i dodao kako je Oliver zadržao popularanost i nakon raspada Jugoslavije. 

Foto: Screenshot/

 

 

Foto: Screenshot/

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MEDIJI, OLIVER DRAGOJEVIĆ