Hrvatska

DEPORTACIJA: Navijači Hajduka izašli iz zatvora i protjerani iz Srbije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Skupina od 13 navijača splitskog Hajduka, osuđena u Beogradu zbog izgredničkog ponašanja, puštena je u subotu iz zatvora i protjerana iz Srbije, objavili su u subotu beogradski mediji.

Navijači "Torcide" odslužili su kaznu od 15 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja i kršenja javnog reda na benzinskoj crpki u Vrčinu, na proputovanju u Bugarsku gdje su išli na utakmicu Hajduka i Slavije u Sofiji.

Nakon izlaska iz zatvora u beogradskom predgrađu Padinskoj skeli deportirani su u Hrvatsku jer ih je prekršajni sud osudio i na protjerivanje iz Srbije na godinu dana, navode mediji pozivajući se na izvore u sudu.

Ostalih 13 uhićenih beogradsko je pravosuđe teretilo po kaznenom zakoniku, ali su se nagodili s tužiteljstvom, priznali krivnju za krađu robe vrijedne oko 1700 eura i dobili uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora, uz dvogodišnju kušnju te protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

Incident se dogodio početkom kolovoza kada se skupina od 400-tinjak navijača Hajduka zaustavila na benzinskoj crpki.

Tada je dio njih ukrao raznu robu iz prodavaonice u vrijednosti od oko 12.500 kuna. Na crpki su ispisali grafite "Torcide Split" te ustaško znakovlje.

Nitko u tom trenutku nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša put do Sofije gdje su bodrili Hajduk u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

No, po povratku u Srbiju srbijanska policija ih je presrela i privela 32 navijača. Petoricu su pustili odmah, a tijekom postupka još jednog maloljetnog navijača

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

navijači, torcida