A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/X-Y-Z/EPČA.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zapaljena hrvatska zastava postavljena kod spomenika HVO-a u Žepču | Politika+
Regija

BIH: Zapaljena hrvatska zastava postavljena kod spomenika HVO-a u Žepču

Piše: PolitikaPlus

Nepoznati počinitelji zapalili su hrvatsku zastavu postavljenu uz spomen obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) nedaleko Žepča u središnjoj Bosni, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u Mostaru.

O izgredu su priopćili iz mjesne zajednice Selišta u kojemu se navodi da je zastava zapaljena na spomen obilježju poginulih pripadnika HVO Selište Žepče te je zatražena istraga i privođenje počinitelja napada.
„Napad na spomen obilježje nije samo napad na one koji su položili svoje živote za slobodu i obranu svojih domova, nego i napad na sve domoljube koji vole svoju grudu i državu u kojoj žive“, navodi se u priopćenju iz Mjesne zajednice Selišta kod Žepča.

Pri tome su izrazili razočaranje i uvrijeđenost postupkom onih kojima smeta zastava hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda BiH. Poručili su  da ovakvi postupci samo jačaju Hrvate i daju dodatnu snagu za izgradnju društva ravnopravnih naroda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRVATSKA ZASTAVA, ZASTAVA, BIH, HVO