Hrvatska

STANJE NA CESTAMA: HAK - Zbog jakog vjetra ograničenja u prometu

Piše: PolitikaPlus

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)

  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

  • Paški most.

Na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobag dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

A3 BREGANA-LIPOVAC

  • prometna je nesreća na 88. km između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnom trakom uz ogrančenje brzine

  • pred naplatnim postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko 1 km.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Trajekt na liniji 604 Lastovo- Vela Luka- Split u nedjelju 09.09.2018. u drugom putovanju iz Ublija isploviti će u 13:00 umjesto u 11:15, shodno tome iz Vela Luke isploviti će za Split u 15:30 umjesto u 13:45 zbog održavanja Outdors 2018 biciklijade i trekkinga.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet