Hrvatska

NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE: Vlada dala jamstva u korist HPB-a kako bi osigurala plaće Uljaniku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB)  d.d. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu. Donesene su i neke kadrovske odluke.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine. Također je, na osobni zahtjev, razriješen  državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova  dr.  Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Prof. dr.. Milan Kujundžić, imenovan je predsjednikom Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr. sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. Davor Huška, dr. Tatjana Bekić, Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Dijelom novih članova istog  Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela zatvorene sjednice Vlade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, hpb, uljanik