Hrvatska

STANJE NA CESTAMA: Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje

Piše: PolitikaPlus

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u središnjoj Hrvatskoj mjestimice ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Križ.

Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Također podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

U ponedjeljak, 3. rujna počinje nova školska godina, što znači povećani broj djece, školaraca u prometu. HAK upozorava vozače da oprezno voze u blizini škola, vrtića, ali i cestama u naseljima koje vode u smjeru škola. Poziva i da se pridržavaju prometnih propisa i pravila i poštuju prometne znakove. Brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena je na najviše 40 km na sat. HAK moli roditelje učenika da prije polaska u školu, osobito učenika nižih razreda, ponove kako se pravilno ponaša u prometu, da prođu s njima put do škole i upozore ih na najopasnija mjesta.

Na pojedinim graničnim prijelazima gust je promet u oba smjera, te su zabilježena i duža čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET