Hrvatska

STANJE NA CESTAMA: HAK - Magla smanjuje vidljivost na većini dionica

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 kraj odmorišta Brloška Dubrava u smjeru Dubrovnika, pozivamo vozače na oprez. Zbog magle, na toj dionici vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zbog autobusa u kvaru na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Bajnice između Omiša i Splita, vozi se uz privremenu prometnu regulaciju.

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, osobito na dionicama autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (između čvorova Lučko i Karlovac, te između tunela Mala Kapela i Sveti Rok), A3 Bregana-Lipovac (između Bregane i Jankomira, te između Novske i Nove Gradiške), te A6 Rijeka-Zagreb. Na područjima s maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će danas, 09.rujna, od 12:00 do 23:00 sata, na pojedinim dionicama cesta u Istri i priobalju. Na autocestama i državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

  • DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju);

  • DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac

  • DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko;

  • DC206 Hum na Sutli-Kostel;

  • DC232 Sisak-Jasenovac na dionici Drenov Bok-Jasenovac;

  • ŽC6014 Visočane-Poličnik; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; ŽC6166 Kučiće-Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića (obilazak je kroz Svinišće); LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet