Hrvatska

Štromar: Vlada je stabilna, na Krstičeviću je odgovornost za pozdrav Norca

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) u ponedjeljak je poručio da je Vlada stabilna, a odgovornost potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića zbog pozdrava upućenog Mirku Norcu je na njemu samom.

Vlada je stabilna, rekao je Štromar novinarima nakon što je u Državnoj geodetskoj upravi pustio u rad sustav digitalnog geodetskog elaborata.     

HNS-u je najbitnije da je Vlada stabilna jer smo zahvaljujući tome pokrenuli projekt digitalnog geodetskog elaborata, gradimo stanove, od subvencioniranih kredita do POS-a, uveli smo reformu u učionice... Stabilnost Vlade je potrebna kako bi Hrvatska išla naprijed, ni lijevo ni desno, samo naprijed, poručio je Štromar.

Na upit je li na pomolu novi sukob koalicijskih partnera, jer je HNS osudio reakciju Krstičevića, koji je na obilježavanju godišnjice akcije "Medački džep" pozdravio Mirka Norca, osuđenog za ratni zločin, Štromar je odgovorio kako HNS želi da "u Hrvatskoj imamo sve ono što je demokratski i civilizacijski uređeno u EU-u".

Radimo intenzivno na tome, a odgovornost svakog čovjeka za ono što je izrekao jest na njemu samom, dodao je Štromar. 

Govoreći o subvencioniranju stambenih kredita za mlade, Štromar je naveo kako je dosad primljeno 454 zahtjeva za kredite, a do kraja roka za prijavu očekuje ih više od 2000 . "Ide kao što smo i planirali. Namjerno smo dali duži rok i omogućili građanima da ne moraju žuriti", kazao je.

Ustvrdio je kako je to odličan projekt i spomenuo primjer kada mladi ljudi nisu otišli u Irsku ili neku drugu zapadnu zemlju zahvaljujući rješavanju stambenog pitanja putem subvencioniranih stanova.

"Taj projekt od ove godine je srednjoročni, a ne više samo na godinu dana. Svi znaju da će moći 2019. i 2020. godine aplicirati, a sektor koji gradi stanove zna da će biti potražnja i može se puno lakše prilagoditi. Sve ide po planu", rekao je Štromar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

štromar, vlada, hns