Hrvatska

PENAVA OVO NIJE UDAR NA PREMIJERA: Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu

Piše: PolitikaPlus
Ovo nije prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon današnjeg razgovora s Plenkovićem u Vladi, prenosi N1.
 
Došao sam na razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem na razgovor vezano uz problematiku koja je aktualna u medijima. Razgovarali smo o problematici svatko iz svog kuta. Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru - ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića, on jedino za cilj ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve je vrlo degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve - rekao je Penava o svom dolasku u Zagreb.

Premijer Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče rekao je Penava i dodao:
 
Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer i na kraju krajeva premijer svih nas - rekao je Penava. Istaknuo je da je koincidencija da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre HVIDR-e. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, IVAN PENAVA, VLADA RH