Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK - Magla u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj

Piše: PolitikaPlus
Pozivamo vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 na 52. km, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o srni.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić zbog radova na mostu Krapina u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom (do 19. rujna).
Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka od 37. +800 km do 39. +500 km u smjeru Lipovca (most Sava) vozi se suženim kolnikom.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK