Hrvatska

MUP: Policija nema službenu prijavu nestanka djevojčice

Policija o 'nestaloj' djevojčici: - 'Nikad nismo bili u toj trgovini.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je jedan Sirijac uputio očajnički poziv putem društvenih mreža kako bi mu se pomoglo pronaći 5-godišnju kćer Allsu, od koje ga je, kako tvrdi, razdvojila hrvatska policija, policijska uprava ličko-senjska poslala nam je priopćenje, koje prenosimo u cjelosti.

Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski službenici pristupili su provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac.

Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela.

Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama. 

U ovom je trenutku u tijeku i daljnja provjera drugih navoda.

Također izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu. 

Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio Hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija. 

Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti.

Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe, stoji u priopćenju policijske uprave ličko-senjske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MUP, DJEVOJČICA, POLICIJA