Hrvatska

STANJE U PROMETU: Na čvoru Ivanja reka u smjeru Zagreba vozi se u koloni od 2 km

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod čvora Popovača u smjeru Bregane pozivamo vozače na oprez.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim ili vlažnim te skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Hrvatskog primorja, Slavonije i Dalmacije. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše mjestimice je moguće naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Odroni zemlje i kamenja mogući su duž Jadranske magistrale (DC8) i na ostalim cestama kroz gorja.

Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te podsjećamo da u slučaju smanjene vidljivosti (kiša, magla, oblačno vrijeme) voze s uključenim kratkim svjetlima bez obzira na ljetno računanje vremena.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na zagrebačkoj obilaznici na čvoru Ivanja reka u smjeru Zagreba kroz zonu radova na mostu Sava vozi se u koloni od 2 km.

Zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 za sav promet zatvoren je dio čvora Matulji, spoj autoceste A7 i Jadranske magistrale DC8 (izlazni i ulazni krak prema Opatiji). Promet je preusmjeren preko čvorova Jurdani i Diračje, a između tunela Učka i čvora Matulji prometuje se bez posebnih ograničenja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak