Hrvatska

Vozila u pijanom stanju i ubila čovjeka: 'Vratite pročelnicu u pritvor!'

Piše: PolitikaPlus

Općinsko državno odvjetništvo u Puli tražit će da se u pritvor vrati Vera Begić Blečić (36), bivša pročelnica Grada Rijeke za sport.

Ona je u noći s 15. na 16. kolovoza, vozeći u pijanom stanju i u krivom smjeru Istarskim ipsilonom izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić (41) iz Umaga, dok su njega supruga (38) i dijete lakše ozlijeđeni.  Iz pritvora je odlukom istražnog suca puštena prije desetak dana, uz određene mjere opreza redovitog tjednog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabranu upravljanja motornim vozilima. 

- Strašno sam u šoku od svega što je nastupilo. Životi su nepovratno upropašteni i izgubljeni. Sada samo želim zagrliti svoga sina i želim priliku da obitelji oštećenog iskažem koliko mi je žao i da napravim sve što mogu da im ublažim bol – kazala je Begić u suzama po izlasku iz zatvora.

No, kako javlja Novi list, tužiteljstvo je na takvu odluku ipak uložilo žalbu, smatrajući da i "nadalje egzistira razlog zbog kojeg je određen istražni zatvor te da naložene mjere opreza neće otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenog djela".

Podsjetimo, ona je kobne noći, vozeći pijana (1,81 promila) vozila suprotnim smjerom istarskim ipsilonom. U nepreglednom zavoju je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo ogledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog. 

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu. 

Zbog zadobivenih ozljeda, 41-godišnji vozač je poginuo na mjestu, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

- Bio je pravi obiteljski čovjek, a s druge strane vrlo poduzetan i vrijedan. Svaki je dan iz Umaga putovao u Karojbu gdje je radio kao autolimar u vlastitoj radionici. Vedrog duha i kao sportski tip težio je provoditi slobodno vrijeme s obitelji na izletima, pa su često puta bili na putovanjima i stalno planirali nova. Imali još toliko poduzetničkih planova i putovanja pred sobom i jednostavno ne mogu vjerovati, i nikad se neću pomiriti sa spoznajom kako im je sve to iščeznulo u jednoj sekundi, u toj kobnoj noći - kazala je prijateljica obitelji za Novi list. 

Pročelnici ovo nije prva prometna nesreća. Jednu je skrivila u lipnju 2017. te se odvezla nakon sudara. Pet sati poslije policajci su je pronašli i dali joj alkotest. Imala je 0,32 promila alkohola u krvi. Medijima je rekla kako nije pobjegla, nego je željela pomaknuti auto s ceste da ne smeta.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Vera Begić Blečić, alkohol, pročelnica