Zagreb

ZAGREB: Dan otvorenog trga u nedjelju, 30. rujna

Piše: PolitikaPlus/Hina

- Dan otvorenog trga u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu održat će se u nedjelju, 30. rujna od 11 do 13 sati, a i ove će mu se godine pridružiti Muzej za umjetnost i obrt te Hrvatski školski muzej.

Tri institucije smještene na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske predstavit će najbolje dijelove svojih programa pa će tako posjetitelji moći uživati u dijelovima nekih od najpoznatijih opernih arija, nastupa orkestra, gudačkog i puhačkog kvarteta, najavljuju iz HNK.

Balet HNK izvest će baletne vježbe, a Škola za klasični balet predstavit će se s karakternim plesovima. Posjetitelji će se moći fotografirati u nekim od najljepših kostima iz fundusa HNK te popiti kavu s glumcima Hrvatskog narodnog kazališta.

Hrvatski školski muzej osigurat će slobodan ulaz za građanstvo za Stalni postav, a u 12 sati predviđeno je stručno vodstvo po Stalnom postavu Muzeja.

Muzej za umjetnost i obrt sudjelovat će sa svojim programom na temu izložbe "Šezdesete u Hrvatskoj - Mit i stvarnost", što uključuje produženo radno vrijeme Muzeja (do 19 sati), jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna, besplatno stručno vodstvo po izložbi u 11 i 17 sati, kreativne radionice za djecu ispred Muzeja te prezentaciju papirnih haljina koja će se održati ispred Muzeja od 11 do 13 sati.

Uz bogat raspored Dana otvorenoga trga posjetitelji će imati priliku upoznati i skrivene strane Hrvatskog narodnog kazališta u sklopu programa Tajna povijest kazališta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hnk, umjetnost, dan otvorenog trga