Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK - Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoren Paški most

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Vrgorac i tunela Šubir (473. km) u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most.

Na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 60km/h), no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Od danas, 26. rujna od 10 sati do 04. listopada zbog sanacije prijelaznih naprava na čvoru Kraljevečki Novaki, bit će zatvoren ulazni krak iz smjera Sesveta i Dugog Sela u smjeru Ivanje Reke (Zagreba). U zoni radova u oba smjera vozit će se sužnim kolnikom, u koloni od oko 2,5 km u smjeru čvoraIvanja Reka. Smanjena protočnost prometa te vožnja u koloni u zoni privremene regulacije očekuje se na dionici Kraljevečki Novaki-Ivanja Reka u vršnim satima od 07:00 do 09:00 sati te od 15:00 do 17:00 sati. Vozače molimo za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na dionici državne ceste DC10 između čvorova Cugovec i Konak danas od 07:30 do 17:00 sati vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine na 60 km/h.

U četvrtak, 27.09.2018. od 18:00 do 02:00 sata most „Kopno - otok Čiovo“ bit će zatvoren za sav promet. Obilazak je državnim cestama DC126 i DC315 preko „Starog mosta“.

Zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 za sav promet zatvoren je dio čvora Matulji, spoj autoceste A7 i Jadranske magistrale DC8 (izlazni i ulazni krak prema Opatiji). Promet je preusmjeren preko čvorova Jurdani i Diračje, a između tunela Učka i čvora Matulji prometuje se bez posebnih ograničenja.

U prekidu su:

trajektna linija:

  • Sumartin-Makarska

katamaranska linija:

  • Dubrovnik - Korčula - Hvar - Bol - Split

Katamaranska linija Jelsa - Bol - Split - ukrcaj za luku Split vršit će se u luci Stari Grad, a polazak je u 06:00h.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK