Hrvatska

STANJE NA CESTAMA: HAK - Magla mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Lici

Piše: PolitikaPlus

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Lici, na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca te između čvorova Bosiljevo 2 i Gornja Ploča, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Križ te Nova Gradiška i Slavonski Brod.

Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a usporeno i u koloni vozi se na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac, zbog autobusa u kvaru na 132. +300 km između čvorova Okučani i Novska.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kolona teretnih vozila na GP Bajakovo duga oko 2 km.

Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu u smjeru Splita vozi se suženim kolnikom.

Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometne signalizacije u zoni radova:

  • do 04. listopada zbog sanacije prijelaznih naprava na čvoru Kraljevečki Novaki, na autocesti A4 Goričan-Zagreb, zatvoren je ulazni krak iz smjera Sesveta i Dugog Sela u smjeru Ivanje Reke (Zagreba). U zoni radova u oba smjera vozi se suženim kolnikom. Smanjena protočnost prometa te vožnja u koloni u zoni privremene regulacije očekuje se na dionici Kraljevečki Novaki-Ivanja Reka ujutro od 07:00 do 09:00 sati te poslijepodne od 15:00 do 17:00 sati.

  • zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 za sav promet zatvoren je dio čvora Matulji, spoj autoceste A7 i Jadranske magistrale DC8 (izlazni i ulazni krak prema Opatiji). Promet je preusmjeren preko čvorova Jurdani i Diračje, a između tunela Učka i čvora Matulji prometuje se bez posebnih ograničenja.

  • do 30. rujna zbog radova zatvorena je ŽC3073 Ježevo-Trebovec, svakodnevno od 10:00 do 18:00 sati. Obilazak: Rugvica-Oborovo-Dubrovčak-Posavski Bregi-Ivanić Grad.

Na državnoj cesti DC10 između čvorova Cugovec i Luka zbog radova vozi se prema privremeno postavljenoj signalizaciji od 8-17h

Večeras, 27./28.rujna, od 22:00 do 05:00 h bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Trakošćan i Krapina u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Danas 27.09.2018. od 18:00 do 02:00 sata most „Kopno - otok Čiovo“ bit će zatvoren za sav promet. Obilazak je državnim cestama DC126 i DC315 preko starog Čiovskog mosta.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak