Zagreb

Test zagrebačke tvrtke: Njihovi djelatnici radit će četiri dana tjedno

Piše: PolitikaPlus

KONZULTANTSKA tvrtka Logička Matrica iz Zagreba uvodi testni period rada od četiri dana tjedno. Najavila je to direktorica tvrtke Renata Šeperić Petak koja je za Deutsche Welle otkrila kako će to funkcionirati i zašto se odlučila na takav potez.

"Mi smo mala tvrtka, nas je deset, svi su stalno zaposleni. Dobrim dijelom to su mladi ljudi, neki od njih imaju i djecu. Imamo stabilan posao koji ide cijele godine, ali smo izloženi stresu u vrijeme objava natječaja i prijava projekata. Ali sada je to već svaki mjesec ili tjedan. Događaju se turbulencije u količini posla koji trebamo obaviti, a uzrokovane su rokovima. Kako sam najstarija u firmi, gledajući mlade kolege, mislim da se ljudi trebaju odmoriti i imati više vremena za sebe. Nismo napravili ništa što drugi ne mogu napraviti, samo smo izradili drugačiji tjedni raspored", objasnila je.

Svaki tjedan jedan djelatnik će raditi četiri dana tjedno

Otkrila je kako će za početak samo jedan djelatnik raditi četiri dana tjedno, rotirat će se abecednim redom, i tako će raditi šest mjeseci.

"Očekujem da se to neće loše odraziti na poslovanje, već suprotno. Svi imaju ugovore na neodređeno vrijeme, godišnje odmore i plaćene prekovremene, ali mislim da im treba malo više odmora i vremena za privatan život", dodaje u razgovoru za DW.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RADNO VRIJEME, RADNICI