Hrvatska

Ostojić: Ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) u utorak je Hini kratko poručio da „ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke”, nakon što je tjednik Nacional objavio da je 2011. tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić kriminalcima odao da su pod policijskom prismotrom u istrazi o elitnoj prostituciji.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuje da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije, Brkić napravio teško kazneno djelo jer je otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Hina je pokušala dobiti Brkićev komentar, no on na pozive nije odgovarao, kao ni Tomislav Karamarko koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, a kojeg je, nakon izbora i pobjede Kukuriku koalicije predvođene SDP-om, naslijedio Ranko Ostojić.

Večernji list objavio je komentar izvora bliskog Brkiću da je "baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne".

Upitan može li reći nešto o aferi zataškavanja podataka 2011. Ostojić je Hini kratko sms-om odgovorio: "Ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke".

Nacional navodi i istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh tada imao informaciju da je Brkić organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi.

Ministarstvo unutarnjih poslova do sada se nije oglasilo o napisima Nacionala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ranko ostojić, milijan brkić