Hrvatska

GRMOJA: Hrvatske su institucije okupirane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja komentirajući u petak aferu s nestankom spisa iz DORH-a ustvrdio je kako su hrvatske institucije okupirane, dok je za tajne sastanke Ivice Todorića s ministrom financija Zdravkom Marićem rekao kako je jasno da je Marić bio u sukobu interesa, iako Todorić na svom blogu piše isključivo u svrhu vlastite obrane.

"Imamo opušak od institucija, imamo okupirane institucije od vladajućih, u ovom trenutku od Andreja Plenkovića i HDZ-a, koji kontroliraju gotovo svaku instituciju u Hrvatskoj”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

Na kraju priče će se vidjeti "tko je svodnik, a tko prostitutka". Pred sve nas se postavlja pitanje: kome odgovara u ovom trenutku nestanak tog spisa, kaže Grmoja.

Upitan hoće li se na kraju naći krivac za nestanak spisa, Grmoja je ocijenio da će o tome odlučiti oni koji su inicirali proces, ali "situacija na 'aktualcu' je pokazala da premijer Plenković ima DORH na crvenoj liniji, i kada on nazove oni tako odrade".

Na pitanje misli li da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić na liniji s premijerom Plenkovićem i da oni vode igru Grmoja je uzvratio: "Definitivno".

Što se tiče spekulacija da na taj način Plenković eliminira Milijana Brkića, Grmoja smatra kako je to "igra koja se događa", no pritom ne bi ulazio u pitanje odgovornosti Brkića.

Politički tajnik Mosta komentirao je i tajne sastanke ministra financija Zdravka Marića s Ivicom Todorićem, o čemu je na svom blogu pisao Todorić, ustvrdivši kako je jasno da je Marić bio u sukobu interesa.

"Plenković je pomalo već tragikomičan lik u hrvatskoj politici, on djeluje s odgodom od godinu ili godinu i pol", kaže Grmoja.

Jasno je da je Marić bio u sukobu interesa, a što piše Todorić to me uopće ne zanima jer sve piše u svrhu vlastite obrane, dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MOST, HDZ, GRMOJA, AFERE