Sport

ATP Peking: Pavić i Marach bolji od Dodiga i Mektića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski tenisač Mate Pavić se s Austrijancem Oliverom Marachom plasirao u finale parova na ATP turniru u Pekingu, oni su u polufinalu svladali hrvatsku kombinaciju Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 7-6 (6), 6-2.

Za Pavića će nastup u nedjeljnom finalu biti već 10. finale ove godine, a deveti zajedno s Marachom s kojim je u siječnju osvojio i Australian Open. U prethodnih osam finala Pavić i Marach su četiri puta bili pobjednici, dok je Pavić u svom jedinom finalu u kojem nije igrao s Marachom prošloga tjedna osvojio Chengdu s Ivanom Dodigom.

S druge strane, Dodig i Mektić će ostati na po dva naslova u 2018. godini. Mektić je osvojio Marrakech i Madrid s Austrijancem Alexanderom Peyom, dok je Dodig uz naslov u Chengduu s Pavićem osvojio i Muenchen s Amerikancem Rajeevom Ramom. Mektić je usto još tri puta gubio u finalima, a Dodig ima jedan poraz u finalu ove godine.

U finalu će Pavić i Marach igrati protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela koji su u polufinalu bili bolji od Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6-4, 1-6, 10-6. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tenis, mate pavić, ivan dodik