Hrvatska

SABOR: Nakon osmosatne rasprave, danas glasovanje o ministru Kujundžiću

Piše: PolitikaPlus

Saborski zastupnici u petak će glasovati o raspravljenim točkama među kojima je i ona o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

U jučerašnjoj osmosatnoj saborskoj raspravi o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića, punoj uvreda i ružnih riječi uz more replika, premijer je odbio sve navode iz oporbenog prijedloga jer ih smatra neutemeljenima.

No, zastupnici oporbe iznijeli su 52 razloga zašto ministar koji je u mandatu, kažu napravio, "jedno veliko ništa" - ne bi trebao obnašati tu dužnost i žestoko ga napali iznoseći svoje argumente. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković "u cijelosti je odbio sve navode" iz oporbenog prijedloga za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer ih smatra neutemeljenima.

"Taj će prijedlog proći kao svih vaših pet dosadašnjih oporbenih inicijativa za opoziv ministara ili nepovjerenje cijeloj Vladi. Kontinuirano je riječ o pokušaju političke diskreditacije i traženja niza problema u brojnim rješenjima koje i ministar i Vlada nalaze za brojne probleme akumulirane u brojnim sektorima u hrvatskom društvu, a osobito kada je riječ o sustavu u kojemu ste vi pridonijeli brojnim problemima, i to fino", poručio je premijer oporbenjacima.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sabor, milan kujundžić, vladarh