Scena

Karlu Vudriću koji predstavlja prvi singl MASSIMO je rekao: 'Prolaziš u glazbenoj industriji ali na svjetskoj sceni'

Piše: PolitikaPlus

„Karlo, ti znaš da bi se ti mogao baviti ovim poslom. Poslušaj, usudi se i kreni. Prolaziš u glazbenoj industriji, ali na svjetskoj sceni!“ rekao mu je Massimo no mladi pjevač s Čiova odlučio se za prvi korak upravo na domaćoj sceni.

'Ne puši jugo' nastupni je singl 25-godišnjeg Karla Vudrića, najmlađeg člana svoje „umjetnički nastrojene obitelji“, kako sam tvrdi, jer otac mu je sklon pisanju poezije, majka je slikarica, najstariji brat je gitarist, dok je srednji svoj umjetnički dah ostavio na plesnom podiju. Karlo je svoje prve glazbene korake stijecao sviranjem mandoline, koju je samouk savladao i svira je već 12 godina. Zahvaljujući njoj prošao je male i velike pozornice u zemlji i inozemstvu, a takođe je nastupao i s legendarnim Oliverom Dragojevićem. Pjevački dar je otkrio slučajno i odlučio se okušati prvo u pjevačkom zboru, pa na talent showu „The Voice“, a potom u „Zvijezdama“, gdje je bio zapažen dojmljivom izvedbom pjesme „Hold Back The River“ Jamesa Baya.

Karlo je do sada pjevao uglavnom obrade svojih uzora poput Michael Boltona, Rod Stewarta, Bryan Adamsa, Stinga...

 

'Ne puši jugo' prva je nova autorska pjesma kojoj je Karlo udahnuo život svojim zanimljivim lijepim vokalom. Glazbu je napisao Marko Tomasović, tekst Sanja Mudrinić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Leo Škaro u čijem studiju Spalaton je snimljena. Za singl 'Ne puši jugo' snimljen je prateći video spot u režiji Vatroslava Divića, a pored Karla Vudrića u njemu se pojavljuje i model Lea Liović.

„Spot je sniman na lokacijama općine Okrug Gornji i na lanterni na otočiću Zaporinovac uz samu škrapu u idealnim uvjetima koji su dali onu pravu šturu boju slike koja paše uz ambijent pjesme“, zadovoljno ističe Karlo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KARLO VUDRIĆ, GLAZBA