Zagreb

PUZ: Zbog pucnjave na Dubravi dvojica u pritvoru, za dvojicom se traga

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja oružanog obračuna na Dubravi 16. listopada, policija je kazneno prijavila četvoricu osumnjičenih, od kojih su dvojica odvedeni u pritvor, a za dvojicom se traga; a kako je tijekom očevida nađena droga i oružje, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Policija je utvrdila da su se 16. listopada u 19.14 sati trojica osumnjičenih, u dobi 28, 26 i 33 godine, dovezli osobnim automobilom, kojim je upravljao 33-godišnjak, do obiteljske kuće u Novoselskom odvojku u Dubravi. Dvojica, 28-godišnjak i 26-godišnjak, izašli su iz automobila i na ulici se verbalno sukobili s dvojicom muškaraca koji žive u obiteljskoj kući pred kojom su se zaustavili. U jednom trenutku su izvadili pištolje i ispalili prema tim muškarcima više hitaca. Jedan hitac je probio stijenku ulaznih vrata obiteljske kuće, u kojoj se u tom trenutku nalazilo devet osoba, priopćeno je u petak iz Policijske uprave zagrebačke.

Kada su prestali pucati, jedan od članova obitelji, osumnjičeni 25-godišnjak, iz kuće je uzeo zasad neutvrđeno vatreno oružje te u smjeru vozila, kojim su se spomenuta trojica udaljavali ulicom prema zapadu, ispalio više hitaca. Jedan je pogodio teretni automobil parkiran na ulici i oštetio mu karoseriju.

Dvojica iz automobila, 26-godišnjak i 28-godišnjak, osumnjičeni su za kazneno djelo dovođenja u opasnost života devet osoba u obiteljskoj kući, čija su ulazna vrata pogođena metkom, kao i imovine, općeopasnom radnjom ili sredstvom (iz čl. 215 st. 1. Kaznenog zakona). Vozač, 33-godišnjak, osumnjičen je za pomaganje u počinjenju tog kaznenog djela.

Dvadesetpetogodišnjak, koji je pucao za automobilom, osumnjičen je za isto kazneno djelo (iz čl. 215 st. 1.Kaznenog zakona) to jest dovođenje u opasnost  općeopasnom radnjom ili sredstvom života trojice u automobilu, ali i ljudi na ulici, kao i imovine; potom za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari (iz čl. 235 st. 1. Kaznenog zakona) te za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja (iz čl. 331 st. 1.Kaznenog zakona).

Osumnjičeni 25-godišnjak i 33-godišnjak su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu,  dok se za osumnjičenim 28-godišnjakom i 26-godišnjakom  intenzivno traga.

Prilikom provođenja očevida na mjestu događaja, iza obiteljske kuće pronađeno je 6 paketa s ukupno 31,2  kilograma marihuane, s čim u vezi se provodi daljnje kriminalističko istraživanje. Također, pretragom kuće pronađeno je više desetaka komada puščanog streljiva, više spremnika za automatsku pušku, plinski pištolj i 1,54 grama amfetamina. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

puz, pucnjava, dubrava, droga