Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK- Ceste vlažne, ponegdje magla

Piše: PolitikaPlus

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i čvora Jankomir u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 1,5 km, zbog pojačanog priljeva vozila u zoni radova. Korisnike molimo za strpljenje.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni. U Lici ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te na mostu Gacka.

Uoči blagdana Svih svetih zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale bit će u srijedu, 31. listopada, od 15:00 do 23:00 sata, a u četvrtak, 1. studenog, od 14:00 do 23:00 sata.

Povodom blagdana Svih svetih privremena je regulacija prometa u zonama gradskih i mjesnih groblja. Pojačan promet tijekom cijelog dana očekuje se u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prometu je i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • vozilo u kvaru na 358. km između čvora Prgomet i čvora Vučevica u smjeru Dubrovnika;

  • vozilo u kvaru na 386. km između čvora DUGOPOLJE i čvora BISKO u smjeru Dubrovnika;

  • Vozilo u kvaru na autocesti A1 na 417+600 km između čvora ZAGVOZD i čvora ŠESTANOVAC u smjeru Zagreba. . Molimo vozače za dodatan oprez.

U prekidu su:

katamaranske linije:

  • Mali Lošinj - Cres - Rijeka i

  • Novalja - Rab - Rijeka.

brodska linija: Komiža-Biševo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET