Sport

MADRID - LONDON - MADRID : Chelsea je već odlučio vratiti Kovačića Realu!

Piše: PolitikaPlus

Kako pišu engleski mediji Chelsea nema namjeru otkupiti ugovor Matea Kovačića koji je na Stamofrd Bridge stigao na posudbu iz madridskog Real.

Prema napisima s 'Otoka' čelnici premijerligaša su već odlučili kako im se ne isplati ulaziti u pregovore s Real Madridom te bi se hrvatski veznjak u lipnju sljedeće godine trebao vratiti u kraljevski klub.

Kovačić je u ovoj sezoni skupio 12 nastupa i činilo se kako je pridobio povjerenje Maurizija Sarrija koji je i bio jedan od glavnih zagovaratelja njegovog dolaska na Stamford Bridge.

No, zna se kako u odlučivanju o kupovini igrača zadnju riječ ima rukovodstvo kluba s Romanom Abramovičem na čelu, a ono je, navodno, već sada procijenilo kako Hrvat ne zadovoljava kriterije, prenosi goal.hr.

Chelseaju u prilog ide i što u ugovoru o jednogodišnjoj posudbi nema ugrađene klauzule o obveznom otkupu po isteku posudbe, kao niti definiranog iznosa za koji bi Kovačić bio dostupan.A vjerojatno su u londonskom klubu svjesni da bi otkup ugovora Hrvata bio jako teška misija jer je upravo Kovačić na Santiago Bernabeu odavno označen kao nasljednik Luke Modrića, a posudba je bila odobrena tek nakon inzistiranja igrača na većoj minutaži, koja mu u bijelom dresu nije mogla biti zagarantirana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MATEO KOVAČIĆ, SPORT