Sport

Taekwondo: Europsko zlato i srebro za Pole i Šapinu

Piše: PolitikaPlus

 Prvog dana Europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore do 21 godine u Varšavi zlato je osvojila Doris Pole, a srebro Ivan Šapina.

Doris Pole, članica zagrebačkog kluba Dubrava, osvojila je zlato u kategriji do 73 kilograma. U prvom kolu je izbacila Uklu Isil Uzun iz Turske s 21-1, a potom jednako uvjerljivo Španjolku Leu Lopez Blanco s s 20-4, da bi u četvrfinalu s 4-3 slavila protiv Ana Pičugone iz Rusije. Pole je u polufinalu s 14-13 pobijedila Nijemicu Alemu Hadžić, a u velikom finalu je s istim rezultatom bila bolja od Ruskinje Anastasije Baklanove.

Ivan Šapina iz TK Osvit Zagreb domogao se srebra u kategriji do 87 kilograma, a u finalu ga je zaustavio Rus Petr Štilkov s 13-4. Šapina je rddom pobjeđivao Rusa Georgija Surkova (9-6), Grka Apostolosa Taramasa (21-1) i u polufinalu Antonia Artal Yeru iz Španjolske (17-9).

Paula Bočkaj (TK Contra Zagreb) je u kategoriji do 53 kilograma u 2. kolu izgubila od Ruskinje Anastasije Kudrjašove na zlatni bod, Laura Glasnović (TK Jastreb, do 73 kg) također u 2. kolu od Adriane Hernandez Santane iz Španjolske s 12-13, a Matija Črep iz TK Iona do 63 kg je u 1. kolu poražen od Rusa Davida Nazarjana s 1:18. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Taekwondo, DORIS POLE, IVAN ŠAPINA