A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/gallery/ANDREJPLENKOVIC-KOLINDA/ap-benardic.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ siguran na vrhu, SDP pao i samo je za postotni poen bolji od Živog zida | Politika+
Hrvatska

Crobarometar: HDZ siguran na vrhu, SDP pao i samo je za postotni poen bolji od Živog zida

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska demokratska zajednica otporna je na sve afere. I dalje je prvi izbor građana. Tako bi dobili 29,3 posto potpore i već su treći mjesec "zacementirani" s gotovo jednakom potporom.

SDP pak, pitaju li se birači, proživljava svoje najgore dane. Trenutačno ta stranka može računati na potporu samo 14,6 posto birača i to je drugi najlošiji rezultat stranke otkad se sustavno provode ovakva istraživanja, odnosno od 2000. godine. Lošiji su bili samo u siječnju 2004. godine, kada su uživali potporu od 13 posto, objavio je Dnevnik.hr.

No, u rastu je zato Živi zid. Malo po malo dosegnuli su SDP s trenutačnom potporom od 13,5 posto. MOST je mjesec završio s potporom od 6 posto birača i posljednja dva mjeseca gube potporu.

Stranka Milana Bandića 365 možda je u parlamentu treća politička opcija po broju zastupnika, ali ako se pita birače, onda je to tek 5. izbor s potporom od 3,8 posto. Slijedi HSS s potporom od 3,6 posto, a HSU je na 3,1 posto. Pametno je na 2,9 posto, a HNS 2,3 posto. Neovisni za Hrvatsku su na 2,1 posto, a Promijenimo Hrvatsku 1,7 posto te IDS na 1,5 posto. Ostale stranke imaju manje od 1 posto i zajedno imaju potporu od 6 posto. Neodlučnih je birača 9,4 posto.

Vlada će odraditi mandat do kraja, smatra 78 posto ispitanika i to je najveća potpora u posljednjih godinu dana, a već treći mjesec raste broj onih koji vjeruju da će Andrej Plenković dočekati 2020. u Banskim dvorima. Samo 15 posto misli suprotno, a 7 posto je neodlučnih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, PREGOVORI HDZ MOST, andrej plenković, stranke