Hrvatska

VRDOLJAK : Postigli smo dogovor oko besplatnih udžbenika za iduću školsku godinu, a što se tiče udomiteljstva bit ćemo suzdržani ako se ne usvoji naš amandman

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ponovio je u srijedu, nakon sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, da će HNS, ne usvoji li se njihov amandman, biti suzdržan oko Zakona o udomiteljstvu, te je izvijestio da je postignut dogovor o osiguranju besplatnih udžbenika za iduću školsku godinu.

"HNS će dati amandman, ostajemo kod toga da ako se amandman ne prihvati - nećemo glasati za zakon, to je to", izjavio je Vrdoljak novinarima iznoseći zaključke sastanka.

HNS ide sa svojim prijedlogom amandmana jer želi da se u udomitelje ubroje i životni i neformalni životni partneri. Ako njihov amandman ne bude podržan, HNS-ovi zastupnici neće podržati zakon nego će biti suzdržani, kaže Vrdoljak.

Što se tiče prijepora oko financiranja udžbenika, Vrdoljak je rekao kako je jasna poruka da će svaki učenik u Hrvatskoj u sljedećoj školskoj godini imati osigurane besplatne udžbenike. Model njihove nabave i cijenu će Vlada razraditi sljedećih nekoliko mjeseci.

O raščišćavanju stanja u redovima HDZ-a, vezano uz "aferu SMS", Vrdoljak nije htio govoriti jer smatra da je riječ o "nametnutoj temi".

"Ove teme o kojima smo danas ovdje pričali - proračun, zakon o udžbenicima, obrazovanju, zakon o udomiteljstvu, puno su bitnije od ove nametnute teme", ocijenio je Vrdoljak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, ivan vrdoljak, hns