Hrvatska

Bauk nakon odbijanja amandmana za "navijačke aktivnosti" predsjednice: Poručio Vladi - Ništa vam nije sveto!

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što je u saborskoj raspravi o amandmanima na državni proračun za 2019. u petak odbijen onaj SDP-ovog Arsena Bauka, koji je tražio da se Državnom uredu za sport uzme 20 tisuća kuna i preusmjeri na Ured predsjednice za novu stavku "Navijačke aktivnosti i rekviziti", Klub SDP-a zatražio je stanku, a Bauk je Vladi ironično poručio: "Ništa vam nije sveto!".

 "Ništa vam nije sveto! 'Netko pokušava napraviti razdor između Vlade i mene', kaže predsjednica prije nekoliko dana, a sada vidimo i tko - Vlada. Ovo je svjesna opstrukcija političkog i vanjskopolitičkog rada predsjednice Republike", poručio je Bauk, nezadovoljan 'odbijenicom' na njegov amandman.

U nogometnom srpnju, ustvrdio je, bilježi se veliki rast potpore Kolinde Grabar-Kitarović, a onda mjesec nakon toga, kaže, HDZ provocira predsjednicu, pa je nakon "marakeške avanture" izgubila četvrtinu birača koji joj daju anketnu potporu.

Bauk: Jedina uspješna vanjskopolitička aktivnost predsjednice je navijanje

"Očito da je jedina uspješna vanjskopolitička aktivnost predsjednice navijanje, a svega ostalog što se uhvati ili osramoti HDZ, ili osramoti Hrvatsku. Jedino što diže rejting i jedino što je uspješno i jednodušno prihvaćeno od svih, a to je navijanje, vi joj ovim odbijanjem onemogućujete, ali nećete uspjeti. Ako nije ušla u proračun, ušla je u Paninijev album sličica zajedno s Lukom Modrićem", istaknuo je Bauk.

SDP-ovac Fred Matić je potom zatražio stanku zbog, kako je rekao, ozbiljnosti situacije.

"Mislio sam do zadnjeg trenutka da će Vlada pokazati razumijevanje, međutim ne. I to je udar, a ne ovo što je danas u medijima. Sljedeće godine tolika natjecanja, svjetska prvenstva, predizborna kampanja... Da li je nekom stalo? HDZ-u očito nije, nama jeste. To je očito podmetanje Vlade i udar na predsjednicu", poručio je Matić.

Matić: Što će predsjednica raditi iduće godine? 

Zapitao se što će predsjednica raditi iduće godine.

"Obišla je sve županije, šatora više nema, psa joj hrane drugi, Putinu i Trumpu se popela na vrh glave i što će raditi? Glavni frend i donator nije u državi, mi se moramo koncentrirati jer ovo je preozbiljno da bi se prepustilo slučaju", rekao je Matić.

Predsjedavajući Željko Reiner stanku je odobrio, ali i dodao kako "nije baš siguran je li takav pristup u političkom životu najoportuniji".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednica, proračun, sdp