Hrvatska

Potvrdio sindikat: Opći štrajk u Uljaniku

Piše: PolitikaPlus

Radnici Uljanika su od ponedjeljka ponovno u štrajku. Odlučio je do Štrajkaški odbor nakon sastanaka i rasprava koji su se vodili od jutra, a potvrdio predsjednik odbora Boris Cerovac.

"Nažalost, tijekom današnjeg dana nismo dobili nikakvu dobru pozitivnu i obećavajuću informaciju od strane Uprave pa smo prisiljeni od ponedjeljka ponovno pokrenuti štrajk. Strpljenja više nema", kazao je Cerovac u nedjelju.

Dodao je da su u Štrajkaškom odboru svjesni činjenice kako će to vjerojatno značiti i definitivan kraj poslovne suradnje s nekolicinom preostalih brodovlasnika, odnosno rezanje i te zadnje grane na kojoj se gradi nekakva potencijalna budućnost i spas brodogradilišta Uljanik, međutim, dodao je, "radnici nemaju više ni volje ni strpljenja, a ni snage u taj spas vjerovati".

Kaže da bi prema najavi Uprave Uljanika, minimalac za listopad možda tijekom tjedna mogao biti isplaćen. No, smatra on, to nije nikakvo rješenje. "Od ponedjeljka ujutro u pet sati pokreće se štrajk a Štrajkaški odbor zasjedat će odmah ujutro te dogovoriti daljnje aktivnosti pa i mogućnost novog izlaska na ulice. Nažalost nema nikakvih pomaka. Ne želim niti razmišljati o stečaju, no ne vidim drugih mogućnosti", zaključio je Boris Cerovac.

Naglasio je kako je svjestan da će takav potez vjerojatno značiti i definitivni kraj za Uljanik, no, kako je rekao. "radnici jednostavno više ne pronalaze motiva dalje se mučiti i čekati", piše HRT.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŠTRAJK, RADNICI, ULJANIK