A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/gallery/ANDREJPLENKOVIC-KOLINDA/KGK-GLAVA.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Relevantne državne institucije još nisu potvrdile informacije koje 'cure po medijima' | Politika+
Hrvatska

Grabar-Kitarović: Relevantne državne institucije još nisu potvrdile informacije koje 'cure po medijima'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je novinarima u četvrtka upitana o aferi SMS i uživa li njen savjetnik Vlado Galić i dalje njeno povjerenje, kako relevantne državne institucije još nisu potvrdile neke informacije koje 'cure po medijima', te da će javnost na vrijeme saznate kada je riječ o ljudima iz njenog kabineta.

 "Po medijima čitamo neka curenja informacija koje nisu potvrdile relevantne državne institucije. Kada je riječ o ljudima u mom kabinetu, saznat ćete na vrijeme", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović novinarima u Kutini, gdje je u četvrtak razgovarala sa kutinskim gradskim čelništvom i članovima Uprave Petrokemije.

 Vezano za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, predsjednica je rekla da bi se trebala dogoditi do kraja godine.

 Dogovor je bio na početku mandata premijera Plenkovića da će se sjednice održavati kvartalno, dodala je Grabar-Kitarović.  "Neprestance ponavljam da one trebaju biti redovite, a ne da javnost stječe dojam da je neko izvanredno stanje kada se održavaju", istaknula je.

 "Istina", dodala je predsjednica vezano za njeno prošlotjedno priopćenje, "moje priopćenje je bilo prilično oštro; ali optužbe za rušenje Vlade su vrlo ozbiljne, to mi ne pada na pamet i u tome ne sudjelujem niti ne mislim sudjelovati, a pogotovo ne u nikakvih paraobavještajnim aktivnosti".

 Predsjednica Republike  Grabar Kitarović koja je svoj Ured od 5. do 7. prosinca premjestila u Sisačko-moslavačku županiju, ranije danas posjetila je i Popovaču, a u Kutini je razgovarala s kutinskim gradskim čelništvom i Upravom Petrokemije.

 Članovima Petrokemijine Uprave izrazila je zadovoljstvo što je tvornica okončala postupak dokapitalizacije, dodavši kako očekuje razdoblje modernizacije.

 "Moram čestitati upravi i svima koji su sudjelovali u dokapitalizaciji. U većinsko vlasništvo ušli su INA i PPD sa 54 posto i vjerujem da će zajednički nastaviti ulagati u Petrokemiju kako bi se ostvarili poslovni planovi. To uključuje i širenje na nova tržišta, i u Hrvatskoj i u državama srednje i jugoistočne Europe. Nadam se da će po ovom modelu biti riješen problem Uljanika. Petrokemija je važna kao proizvođač mineralnih gnojiva jer se većina gospodarstva u Kutini temelji na radu Petrokemije u kojoj je 1553 zaposlenih", rekla je predsjednica Grabar Kitarović. Naglasila je kako je Petrokemija iznimno bitna za gospodarstvo županije, ali i cijele države. 

 Predsjednica Republike je također položila cvijeće uz Spomenik 13-torici zaposlenika tvornice poginulih u Domovinskom ratu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SMS, KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ, PETROKEMIJA