Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Mjestimice magla i mokri kolnici, na dionici A1 bočni udari vjetra

Piše: PolitikaPlus

Pozivamo vozače na oprez:

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

  • zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod čvora Kutina, na 104. km u smjeru Lipovca.

Do 15. prosinca na autocesti A1 zbog radova na vijaduktu Drežnik promet teče dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke/Splita). Zatvoren je izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Rijeke/Splita prema Karlovcu te se vozi obilazno preko čvorova Bosiljevo i Novigrad (državnim cestama DC3 i DC6) prema Karlovcu.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. U Lici ponegdje ima i magle. Smanjenja je vidljivost i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionici A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići povremeni su jaki, bočni udari vjetra.

Večeras 11./12. prosinca od 23:00 do 05:00 sati zbog redovitog održavanja za sav promet biti zatvorena autocesta A7 između čvorova Sv. Kuzam i Draga.

Danas od 07:30 do 16:30 na Jadranskoj magstrali (DC8) u Slanom vozi se uz privremenu regulaciju prometa, jednim kolničkim trakom, zbog postavljanja zaštitne mreže.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Trajekt na liniji 635 Split- Stari Grad će dana 30.12.2018. isploviti iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 zbog povratka sudionika Novogodišnje regate.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet