Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Zbog olujnog vjetra otvorena je samo za osobna vozila dionica autoceste Rijeka-Zagreb

Piše: PolitikaPlus

Od 06:30 sati zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Od 5:30 sati jutros zimski su uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo i Kikovica. Promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te ostala vozila bez propisane zimske opreme.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom trenutačno nema otvorenih cesta iz unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, sjevernoj, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević zbog snijega nošenog jakim vjetrom vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

U prekidu su:

  • katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Vis-Split;
  • brodska linija: Pula-Mali Lošinj-Zadar.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET