Hrvatska

Daruvarčeva žrtva Lorena dobila zaštitnika: Tko je samo pomisli krivo pogledati, neka računa da je dirnuo u mene

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska ne prestaje pričati o puštanju Darka Kovačevića Daruvarca iz pritvora. Loša je to poruka za pretučenu Lorenu (18), no zanimljivo je da se njoj na raspolaganje stavio Josip Deur (36), zadarski poduzetnik i majstor borilačkih vještina. Naime, on se Loreni, njenoj majci Ani i ostalo dvoje djece ponudio kao zaštitinik 24 sata svaki dan premda obitelj ranije nije poznavao.

Naime, Lorena nema oca, nakon što je počinio suicid prošloga ljeta zbog tegoba s PTSP-om od kojeg je obolio kao logoraš kninskog zatvora i dragovoljac Domovinskog rata.

"Tko je samo pomisli krivo pogledati, a kamoli dirnuti, neka računa da je pogledao i dirnuo u mene. Ja ću je braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim i svoju obitelj. Ona je dijete prerano preminulog hrvatskog branitelja, ona je dijete koje je jedino čudom Božjim preživjelo sve one batine. I na koncu, ona je dijete zbog kojeg nisam mogao ostati ravnodušan i za koje sam osjetio da se i ja moram trgnuti, ostaviti sve svoje obveze, kao i svoju obitelj, te pružiti ruku pomoći koliko je to bilo u mojoj moći", rekao je Deur za Večernji

Josip je dobitnik odličja Grba Grada Zadra, nakon što je u rujnu prošle godine, skupa sa starijim bratom Marinom, spasio četiri ljudska života u zadarskim poplavama. Inače, nedavno je iz Šepurina kraj Zadra krenuo na šest dana dugo putovanje do centra Zagreba s 18 kilograma teškim križem na leđima kako bi upozorio na neprocesuiranje ratnih zločina.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DQARKO KOVAČEVIĆ DARUVARAC, PRAVOSUĐE