Hrvatska

SJEDNICA VLADE: Plenković - Javnost je s pravom ogorčena zbog slučaja Daruvarac i dječaka iz Metkovića

Piše: PolitikaPlus

Vlada Republike Hrvatske održat će svoju redovitu sjednicu. Na dnevnom redu je, između ostalog, prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2019.

“Još jednom u svoje i naše ime izražavam sućut cijeloj obitelji. Slijedom aktivnosti koje smo poduzeli, očitovanja Ministarstva zdravstva i zdravstvenih ustanova uključenih u konačni inspekcijski nalaz, očekujemo da se točno utvrdi što su bili razlozi ove tragedije”, rekao je Plenković.

Drugi slučaj koji je opravdano zgrozio hrvatsku javnost, nastavio je, slučaj je “strašnog nasilja u Zadru”.

“Činjenica je da je unatoč tome što su cijeloj javnosti dostupne video snimke jasno o kakvom se teškom kaznenom djelu radi. Došlo je zbog, možemo slobodno reći, gotovo i do zlorabljenja procesnih mogućnosti u tom procesu, učestalim zahtjevima za izuzećem sudaca, što je izazvalo ogorčenje javnosti i zabrinutost da se tako nešto na tako očitom primjeru događa. Stoga smo ministar i ja razgovarali da vidimo kako ovakve slučajeve izbjeći i poboljšati naše kazneno procesno zakonodavstvo i rad svih tijela napraviti puno učinkovitijim da se ovakvi slučajevi izbjegavaju”.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADA RH, PLENKOVIĆ