Hrvatska

SABOR: Grmoja optužio premijera Plenkovića da je fizički nasrnuo na njega

Piše: PolitikaPlus

Nakon sukoba Krstičević-Vidović tijekom poslijepodneva i sukob Grmoja-Plenković. Saborski zastupnik Mosta ustvrdio je da je premijer fizički krenuo prema njemu nakon što mu je rekao da je anemičan.

Naime, u popodnevnim satima premijer je pred zastupnicima iznosio izvještaj o sastancima Europskog vijeća, pa ga je Mostov Nikola Grmoja ponovno prozvao što se ni jednom nije sastalo Povjerenstvo koje bi trebalo pratiti provedbu prijelaznih mjerila iz poglavlja 23. i 24. iz pristupnih pregovora Srbije s EU-om. Pitao je radi li ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić koja bi to povjerenstvo trebala voditi u korist Srbije te hoće li dobiti potporu te zemlje za svoju kandidaturu za glavnu tajnicu Vijeća Europe. To se nije svidjelo ni premijeru ni ministrici, ali ni HDZ-ovim zastupnicima, pa je nastalo komešanje u sabornici koje je predsjednik Sabora Gordan Jandroković odlučio zaustaviti objavom stanke od 10 minuta. Nakon toga kamere prestaju snimati sabornicu.

Nakon što su se vratili sa stanke Mostovac je prozvao premijera jer je fizički nasrnuo na njega i optužio predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da nije reagirao. Jandroković je Mostovcu dao drugu opomenu i oduzeo mu pravo na riječ do kraja sjednice.

Svoju verziju ispred sabornice ispričao je Grmoja. Kazao je da je premijer krenuo u fizički obračun s njim. Sve je krenulo nakon što je Kolega Borić  dobacio kolegici Strenji iz klupa što je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam pitao što je on učinio budući da je kolegica Strenja bila u ratu, a da on i njegov anemični da rata nisu vidjeli. U tom trenutku je predsjednik Vlade krenuo u fizički obračun sa mnom. Uskočilo je niz kolega, ja sam se odmaknuo. Oni su ga jedva zaustavili, kolega Bulj, Pupovac. Ne znam tko je sve tu bio. Ja sam nakon toga izašao iz sabornice -  kazao je.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NIKOLA GRMOJA, ANDREJ PLENKOVIĆ