Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici kino-ulaznica za biografsku povijesnu dramu MARIJA KRALJICA ŠKOTSKE

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 28. 01. do 12.00 sati „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Editus d.o.o.“ i portal politika+ u kojem dijelimo 3X2 kino-ulaznice za biografsku povijesnu dramu MARIJA KRALJICA ŠKOTSKE (MARY QUEEN OF SCOTS) za jedan od multipleksa „CineStar“ u Hrvatskoj u kojem se prikazuje predmetni film: Zagreb Branimir centar, Zadar, Varaždin, Šibenik, Rijeka, Pula i Dubrovnik i/ili za jedan od multipleksa „Cineplexx“, „City Center One East“ u Zagrebu i „City Center One“ u Splitu

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU; Sniježana Kotarski Zgreb, Suzana Botica Gornji Karin i Vincenza Popović Viškovo

 

https://www.blitz-cinestar.hr/ cinestar/marija-kraljica- skotske/5929/20190122.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“ u Hrvatskoj bi željeli pogledati film

 

Popis dobitnika objavljujemo na portalu.

Dobitnici NEĆE posebno biti obavješteni o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice, u odabranom multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“, od PONEDJELJKA 28. 01. do ČETVRTKA 31. 01. za bilo koju predstavu osim onih u IMAX dvorani, 4DX dvoranama i Gold Class dvoranama.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumica koja je u biografskoj povijesnoj drami MARIJA KRALJICA ŠKOTSKE ostvarila lik kraljice Engleske Elizabete I?

 

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

 

MARIJA KRALJICA ŠKOTSKE (MARY QUEEN OF SCOTS)

Ujedinjeno Kraljevstvo, 2018.

Redateljica: Josie Rourke

Glumci: Saoirse Ronan, Margot Robbie, David Tennant

Žanr: biografski, drama, povijesni

Trajanje: 124 minute

Budžet: 25 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Focus Features/Perfect World Pictures/Working Title Films/Universal Pictures/Editus d.o.o.

Službena web stranica: https://www.instagram.com/ maryqueenmovie/

Dvije kraljice. Jedna budućnost.

U biografskoj povijesnoj drami nastaloj prema romanu Johna Guyja, „Marija kraljica Škotske“, britanska kazališna i filmska redateljica Josie Rourke, autentičnom pričom o borbi za englesko prijestolje uvodi nas u život tamošnje aristokracije 16. stoljeća.

Tadašnju kraljicu Engleske, Elizabetu I, u filmu tumači Margot Robbie, a njezinu suparnicu Mariju Stuart utjelovljuje glumica Saoirse Ronan. U ekraniziranoj povijesnoj epizodi, ljubomorna Marija pretendira na titulu koju nosi njezina rođakinja Elizabeta I. Spletkari i kuje planove kako da zasjedne na prijestolje umjesto nje. Ipak, njezine namjere budu razotkrivene, a ona utamničena zbog pokušaja da zbaci tadašnju vladaricu s trona. Mariju Stuart sada čekaju godine robije, a potom i smaknuće…

U kinima od 24. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FILM, NAGRADNI NATJEČAJ, KINO