Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je dobio 2x2 ulaznice za predstavu BLUE MOON

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 28. 01. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Satiričko kazalište „Kerempuh“  i portal politika+, u kojem za izvedbu predstave uspješnog i nagrađivanog hrvatskog pisca Damira Karakaša, BLUE MOON, koja će biti na programu u UTORAK 29. 01. u 20.00 sati u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“, Prolaz Fadila Hadžića 3, Zagreb, darujemo 2x2 ulaznice.

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU; Branka Polak i Veselinka Andrišević.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Imena dobitnika/dobitnica objavljujemo na portalu. Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 19.00 sati.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumac koji u predstavi  BLUE MOON tumač lik Čarlija?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

http://www.kazalistekerempuh. hr/repertoar/blue-moon/.

Damir Karakaš: „BLUE MOON“

U Satiričkom kazalištu Kerempuh na rasporedu je nova predstava uspješnog i nagrađivanog hrvatskog pisca Damira Karašaka : „Blue moon“, u režiji Borisa Liješevića.


Karakašev slojevit, humorističan i autentičan tekst presjek je predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom. Blue Moon nam u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s čitateljem odnosno gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija, objedinjeni u kazališnoj suradnji, dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza.

Glavnu ulogu u predstavi igra Rakan Rushaidat, a ansambl predstave čine Filip Detelić, Vilim Matula, Jerko Marčić, Branka Trlin, Mirela Videk Hranjec i Marko Makovičić.

Adaptaciju i dramaturgiju supotpisuju Dina Vukelić, Damir Karakaš i Boris Liješević, glazbu Jurica Pađen, scenografiju Igor Pauška, kostimografiju Vedrana Rapić, oblikovanje svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a scenski pokret Pravdan Devlahović. Jezična savjetnica je Ines Carović.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište kerempuh, nagradni natječaj