Hrvatska

STANJE NA CESTAMA: HAK: snijeg mjestimice u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskome kotaru, kolnici vlažni i skliski

Piše: PolitikaPlus

Snijeg pada mjestimice u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskome kotaru, dijelu središnje Hrvatske, a kolnici su mokri ili vlažni i skliski, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice DC3 i državnu cestu DC23 Žuta Lokva-Senj.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto vozi se starom cestom kroz Gorski kotar DC3 Kikovica-Delnice. Pprema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom DC1 Karlovac-Knin-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, i obrnuto.

Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac-Gračac-Knin-Split.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica LC58107 zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.(Hina) 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK