Hrvatska

Tukli liječnike i razbijali po bolnici: Dvije žene i maloljetnik pritvoreni, jedan muškarac u bijegu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvije žene i maloljetnik koji su u petak napali zdravstvene djelatnike u bolnici na Jordanovcu i oštetili inventar u završili su u policijskom pritvoru uz kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, priopćila je u subotu policija.

Zagrebačka policija izvijestila je da je provela kriminalističko istraživanje nad nedostupnim 26 godišnjakom, maloljetnikom i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, zbog sumnje da su" počinili tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu" te oštetili bolnički inventar.

Podsjećaju da su jučer u prostoriji bolnice, nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik uništavali inventar bolesničke sobe te prijetili smrću medicinskim djelatnicima. Pridružila im se i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima "upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život". Također, 25-godišnjakinja je, uz upućene prijetnje smrću medicinskim djelatnicama, s dijelom prethodno uništenog inventara bolnice udarila jednog od liječnika.

Policija, osim toga, osumjičene tereti da su oštetile stakla na ulaznim dvokrilnim bolničkim vratima i prozoru te televizor u bolesničkoj sobi.

Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, pretražena je kuća osumnjičene obitelji "pri čemu nisu pronađena minsko – eksplozivna sredstva kojima se prijetilo", kažu u policiji.

Dodaju da nastavljaju potragu za 26-godišnjakom te istražuju jesu li osumnjičeni možda počinili još neka kaznena djela na štetu liječnika i medicinskog osoblja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OLICIJA, NASILNICI, BOLNICA, LJEČNICI