Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Jak vjetar ometa cestovni promet, prekinute mnoge brodske linije

Piše: PolitikaPlus

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila.

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Dalmaciji te dijelu središnje Hrvatske. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

  • na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je teretnih vozila na izlasku iz Hrvatske oko 1 km,

  • prometna nesreća na autocesti A3 na 282+000 km između čvora SPAČVA i čvora ŽUPANJA u smjeru Bregane,

  • vozilo u kvaru na autocesti A1 na 154+600 km između čvora OTOČAC i čvora PERUŠIĆ u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h,

  • teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 24+500 km između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Lipovca promet se vodi po dvije prometne trake,

  • vozilo u kvaru na autocesti A1 između tunela BRINJE i čvora BRINJE, na km 119+900 u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

  • Zbog jakog juga u prekidu su trajektne linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Trogir-Drvenik Mali-Drvenik-Veli, Sumartin-Makarska, Vis-Split, Drvenik-Sućuraj, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Prapratno-Sobra; Ubli-Vela Luka -Split, Vis-Split i Trogir-Drvenik Mali-Drvenik-Veli. 

    U prekidu je i brodska linija Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak, te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split, Sobra-Šipan-Dubrovnik,Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split i Jelsa -Bol-Split.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, VRIJEME