Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Promet bez ograničenja

Piše: PolitikaPlus

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici i istočnoj Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnom prijelazu Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse, zbog nestabilnosti mosta.

Kolona teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru istoka duga je oko jedan kilometar. Trajekt na liniji 532 Šibenik - Kaprije - Žirije plovi bez pristajanja u luci Žirije

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET